13
mar
Craiasa zapezii
Palatul National al Copiilor, Bucuresti

Craiasa zapezii

 

RECOMANDAT: PESTE 6 ANI

DURATA: 1h45min (cu pauza)

DRAMATIZARE: Charles Way, dupa Hans Christian Andersen

TRADUCERE: Ilinca Harnut

REGIA: Rosamunde Hutt

SCENOGRAFIA: Andreea Sandulescu

COREGRAFIA: Violeta Dinca

MUZICA: Eduard Petru Jighirgiu

LIGHT DESIGN: Andrei Radut, Manuela Radut

DISTRIBUTIA     

Craiasa Zapezii: Julieana Draghici

Troli: Eliza Pauna, Ilinca Atanasiu, Maria Taran, Gratiela Teohari Duban, Tudor Morar, Cezar Vlad Popescu / Gabi Costin, Eduard Petru Jighirgiu

Talharoaica: Ilinca Atanasiu

Fata de talhar, Lily, Trandafirul, Elisa: Gratiela Teohari Duban

Bae, JJ, Domnul Overskou: Eduard Petru Jighirgiu

Talharul care rade, Fred, Rochita Randunicii, John: Cezar Vlad Popescu / Gabi Costin

Talhari: Maria Taran, Liliana Donici

Frederica, Ghiocel, Doamna Fyn: Maria Taran

Doamna Draguta: Ilinca Atanasiu

Narcisa, Bunica: Liliana Donici

Gerda: Eliza Pauna

 

Pe masura ce se face racoare si ne adunam, incet, incet, la gura sobei, ni se face dor de basmele spuse pe-ndelete de bunici. De aceea, Teatrul Ion Creanga a pregatit un spectacol bazat pe una dintre cele mai frumoase povesti ale lui Hans Christian Andersen, "Craiasa zapezii". Povestea, care incepe cu "A fost odata...", vorbeste despre o iarna friguroasa, despre un orasel cat se poate de obisnuit si despre o faptura care incearca sa distruga echilibrul fragil al lumii. "Craiasa zapezii" nu este povestea clasica despre bine si rau, ci o lume cu personaje puternice si complexe, dialoguri cu mult umor si scene de actiune pline de suspans: o lume intr-un glob de cristal peste care ninge incet.

Rosamunde Hutt a regizat peste 40 de spectacole adresate copiilor si familiilor si a facut parte din echipa de conducere a patru mari companii de teatru: Hijinx Theatre, Polka Theatre, Theatre Centre si Unicorn Theatre. O intereseaza dramaturgia contemporana, inclusiv dramatizarile moderne dupa opere clasice ca "Jane Eyre", "Cei trei muschetari" sau "Alice in Tara Minunilor". De-a lungul timpului, s-a implicat activ in realizarea de politici si programe care sa promoveze tinerii artisti, a coordonat workshop-uri si a tinut conferinte despre teatrul pentru copii si tineret. Rosamunde Hutt a montat "Craiasa zapezii" pentru a doua oara.

Charles Way si-a inceput cariera ca actor, dar a inceput sa scrie pentru teatru in 1978, la foarte scurt timp de la debut. A scris peste 40 de piese care au fost montate in toata lumea, dintre care "Frumoasa din padurea adormita", "Cautandu-l pe Odiseu" si "O vraja pentru vreme rece": care au fost nominalizate la premiul "Cea mai buna piesa pentru copii", acordat de Writer's Guild of Great Britain.

 

 

 

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Am inteles